top of page
שאלות ותשובות
בעקבות המון שאלות שאני מקבל ובעקבות כך שאני מאמין שאי אפשר להתאמן בלי להבין למה ועל מה מתאמנים אני אענה כאן על מספר שאלות שנשאלות הרבה, אך לצערי לא אוכל להשיב על הכל.
יש לכם שאלה שלא מופיעה פה?
צרו איתי קשר בתחתית העמוד ואני מבטיח להשיב!
-
מה זה אומר כשאומרים לי להתרכז בשריר בזמן התרגיל? ולמה זה מועיל בכלל?מדובר כאן בקשר מוח-שריר. מחקרים מוכיחים שריכוז מלא בשריר המטרה בזמן התרגיל, במאמץ שלו ובכיווץ שלו מביא בעצם לעבודה שרירית הרבה יותר איכותית של אותו השריר. מה שבסופו של דבר מוביל להתקדמות מהירה יותר בגדילה בנפח השריר ושיפור הכוח השרירי.
-
איך נגדיל יותר את השריר בתרגילי הכוח שלנו? טכניקה טובה עם משקל קל או טכניקה פחות טובה עם משקל כבד?חוק ברזל שחשוב שתזכרו - עם הטכניקה יבוא המשקל! קודם כל אנחנו חייבים להתמקצע בטכניקה של התרגיל ובהפעלת שריר המטרה הרלוונטי. לאחר מכן, נעלה משקלים בהדרגה לפי היכולת שלנו, כשבסופו של דבר הסטים שאנחנו מבצעים הם סטים קשים אבל עדיין הטכניקה הטובה נשמרת. זה בסדר אם בשתי החזרות האחרונות יש זיוף ממש קטן בטכניקה, אבל אסור להגיע למצב שסט שלם מתבצע בטכניקה לקויה עקב משקל כבד מדי ואגו גדול. הדבר יכול להוביל מהר מאוד לפציעות, שיביאו לכך שהשריר שלנו יילך ויקטן.
-
אם אני לא מתאמן, לא מעוניין לפתח מסת שריר, אבל כן מעוניין להרזות רק בעזרת תפריט תזונה, אז פחות חשוב שאני אשן 7.5-9 שעות בלילה נכון? "לא נכון. גם אם אתה רק מעוניין להוריד מסת שומן ללא פיתוח מסת שריר יש כאן בעייתיות מסויימת. ראשית, שינה טובה תתרום לחיינו מכל בחינה אפשרית, גם פיזיולוגית, גם נפשית וגם קוגנטיבית. שנית, ברגע שאתה ישן מעט, לדוגמה 4 שעות בלילה, אתה מן הסתם ער יותר שעות, מה שמוביל לסיכוי גדול יותר של אכילה שחורגת מהתפריט כתוצאה מרעב, הרגל או שיעמום. שלישית, כשעייפים שיקול הדעת שלנו מבחינת אכילה נכונה במהלך היום נפגע. כשעייפים נוטים פחות להשקיע במזון שאנו צורכים ואוכלים יותר מאכלים מזדמנים. רביעית, כשעייפים נוטים לזוז פחות במהלך היום, מה שמוביל להקטנת ההוצאה הקלורית היומית שלנו.
bottom of page